Berthine-de-Ruiter-cursus-Facebook-adverteren

Hey, ik ben Berthine de Ruiter 👋
Je kent me als ads expert met een bak aan ervaring, dit is hoe dat begon

Net terug van een jaar stage, werken en scriptie afronden besloot ik spontaan voor het ondernemerschap te gaan. Samen met mijn broer. In Amerika waren chatbots en conversational marketing HET ding. En wij zouden dat in NL gaan introduceren. Nou, dat ging niet vlekkeloos!

We hadden geen flauw idee hoe we de waarde moesten verkopen. Bleven vooral hangen in hoe tof technisch tooltje het wel niet was. Ging niet werken natuurlijk. Want het sloot totaal niet aan op een behoefte. 


Totdat we erachter kwamen dat ondernemers wel hulp zochten bij hun Facebook marketing. En dus switchen we van aanpak, eerst ook het contentcreatie stuk, maar al snel merkte ik dat de betaalde advertenties een stuk interessanter waren. Hier kon je veel meer impact mee maken! 


Thank god, want ondertussen woonden we in een kraakpand. En klusten we in de avonduren bij als schoonmaker. Vies van werken was zeker niet het geval.  


Uiteindelijk besloten mn broer en ik ieder ons eigen pad te gaan. Om wat financiële buffer op te bouwen ging ik part-time in dienst als communicatie adviseur bij de gemeente. Om mijn kansen op een hypotheek te vergroten. Dit gaf ruimte. Na een prima freelance periode besloot ik dat het tijd was voor een echt bedrijf. 


Met behulp van een businesscoach kwam ik los van de afhankelijkheid en omwegmarketing van freelancer platformen en begon ik aan mijn eigen sales en marketing. Zelf mij acties te doen en regie te pakken op het maken van klanten. Met als doel om weer volledig voor het bedrijf te gaan.


Eenmaal trotse eigenaar van een huis, was het tijd om loyaal te zijn aan dat doel. Dus stapte ik uit mijn vaste dienstverband.


Nu sta ik bekend als dé advertentie expert en mag ik werken met grote ondernemers zoals Celine Charlotte van 't Wout en Steffy Roos du Maine.


Qua cijfers ben ik in 2022 verdriedubbelt ten opzichte van 2021, in zowel omzet als winst (waar het tenslotte om draait). Ik ben zo hard gegroeid dat ik het soms bijna niet kan beseffen.


Ik kan nu goed leven van mijn bedrijf. Maak me niet meer druk om de maandelijkse lasten en kan mezelf iedere maand een salaris uitkeren en leuke dingen doen. 

Hierbij nog wat weetjes over mij als je me echt goed zou kennen

  • gek ben op lezen en met gemak 5 boeken tegelijkertijd start in mijn Kindle
  • geboren en getogen ben in een piepklein dorpje Elspeet (4500 inwoners) op de mooie Veluwe
  • ondertussen al zo'n 11x verhuisd ben en voor langere tijd in Malta, Madrid en Barcelona woonde. 
  • 2x per week aan Crossfit doe. Niet altijd leuk, flink afzien maar geeft veel voldoening om te zien hoe je steeds wat beter wordt. En vooral ook omdat ik alleen maar hoef op te komen dagen en niet hoef na te denken wat ik nu weer moet doen. En achteraf lekker de sauna in. Dat vooruitzicht helpt een hoop haha
  • 7 jaar een krantenwijk had, mijn allereerste baantje. Ik was 11 jaar en officieel te jong, maar wilde graag geld verdienen. Dus dan maar onder de naam van mn zus. 
  • Naast geld verdienen, zet ik geld ook graag aan het werk. Daarvoor beleg ik in aandelen op de beurs. Het AD interviewde me over de groeiende trend van vrouwelijke beleggers.
  • Een slechte eigenschap? Ik ben soms echt een ramp met reageren op privé appjes. Heel vaak denk ik dat ik al gereageerd heb. Maar dat was dan in mn gedachtes toen ik het appje opende en las. En dan vergeet ik gewoonweg om het ook in real life te doen.

Op zoek naar een ads expert die je online helpt groeien?

En benieuwd of ik je verder kan helpen? Laten we dat ontdekken in een kort gesprek

Boek een 30 min intake
altijd vrijblijvend